Більше ніякого заморожування! Сушена зелень за 2 хвилини

Така зелень виходить набагато кращою за сушену звичайним способом. По-перше, має яскравіший колір. По-друге, зберігає аромат. А головне – сушіння відбувається надзвичайно швидко!

Торік у мене на дачі була навала кропу, а сушити його ніде. Подруга підказала спробувати висушити кріп у мікрохвильовці. І це вдалося ідеально! Виходить дуже красива пухнаста зелень. Куди там замороженій! Тепер у мікрохвильовці сушу всю зелень.

Сушена зелень за 2 хвилини

Кріп, петрушка, базилік, м’ята тощо.

Зелень помити. Не обсушувати. Товсті стебла обов’язково відірвати. Вони можуть зайнятися в мікрохвильові. На 2 паперові серветки шаром завтовшки 2 см покласти зелень. Зверху накрити ще однієї серветкою. Сушити на повній потужності (800 Вт) максимум 4 хв, не перемішуючи: спочатку увімкнути на 2 хв, а далі перевіряти сухість через кожні 30 с. Щойно листя стане сухими і ламкими, змінить колір, можна вважати, що воно вже досить висушене. Якщо ні, продовжувати нагрівати ще 1-1,5 хв. Потім дістати, скласти в миску, залишити на кілька годин. Розтерти долонями і зберігати у герметично закритому посуді.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook