Бездріжджовий хліб на кефірі

Такий хліб краще з'їсти в цей же день, бо наступного дня він стає трохи гливким. Але щойно спечений, він надзвичайно смачний, абсолтно інакший, ніж магазинний!

Бездріжджовий хліб на кефірі

1,5 скл. кефіру, 2,5-3 скл. борошна (грубого помелу і першого гатунку з висівками), по 1 ч. ложці олії, соди, солі та цукру, 0,5 ч. ложки розпушувача, 2 ст. ложки будь-якого насіння.

  • Духовку нагріти до 200˚С, форму застелити пергаментом. У глибокій мисці змішати кефір, олію, сіль, цукор, насіння, додати половину норми борошна, потім соду і розпушувач, всипаючи поступово борошно, що залишилося, замісити тісто. Воно не повинно бути щільним, але і не липким.
  • Перекласти тісто у форму, зробити поздовжній розріз уздовж. Поставити в духовку, випікати близько 1 год. Готовий хліб перекласти на решітку, остудити, накривши чистим сухим рушником.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook