Кухня Рецепти

Баклажани з м’ясним фаршем в клярі

Готувати баклажани в клярі з фаршем найзручніше в сезон дозрівання овочів. Рецепт досить простий, і в готовій страві смак баклажанів розкривається по-новому. До речі, схожа страва з баклажанів з фаршем є у китайській кухні.

03.08.2019 11:20

Інгредієнти: 2 баклажани (близько 500 г), 1 яйце, 3-4 ст. л. борошна, 100 мл води (або молока), 200 г м’ясного фаршу, 100 мл олії, сіль і перець (за смаком).

Вимити і витерти насухо баклажани. Притримуючи за плодоніжку, розрізати його на дуже тонкі кружечки, товщина кожного близько 3 мм, можна і тонше. Нарізаючи кружечками, не доводити ніж до кінця. З баклажана повинна вийти гармошка як на фото.

Після цього відокремити по два кружечки і відрізати їх від баклажанної гармошки. Коли всі пари кружечків будуть відокремлені, можна приступати до розподілу фаршу. У середину між кружечками вкласти по повній чайній ложці фаршу. Краще брати свинячий, він м’якший і ніжніший, але можна брати і змішаний фарш, і яловичий.

Після того як фарш буде розкладений і рівномірно розподілений по нижньому кухоль, його зверху прикрити верхнім кружком і акуратно придавити.

Для кляру збити яйце з сіллю, водою і борошном. За бажанням в кляр, можна додати дрібку чорного перцю. Опустити кружечки баклажанів в кляр, а потім в гарячу олію на сковорідку.

Обсмажувати спочатку з одного боку. Потім акуратно лопаткою перевернути на іншу сторону. Часу на обсмажування йде близько 3-4 хвилин на одну сторону.

Коли баклажани будуть готові, покласти на паперову серветку на пару хвилин, щоб папір ввібрав зайву олію. Приготовлені баклажани з фаршем в клярі можна їсти як основну гарячу страву і як теплу закуску.