Як приготувати курагу з абрикосів своїми руками

Абрикоси можна сушити у сушарці, на сонці або духовці. Готова курага м’яка, але пружна, не липне до рук. Із 2,5 кг абрикосів виходить 0,5 кг кураги.

Курага – сушені або в’ялені абрикоси – не тільки смачний, а й корисний продукт. Курага містить багато калію, фосфору, заліза, вітаміни групи В. Її можна брати з собою на перекус або їсти замість цукерок. А ще курагу додають у десерти, випічку, вівсяну кашу. А найкорисніша курага – домашня. Вона 100% виготовлена зі стиглих  добірних абрикосів. без штучних домішок, які покращують її зовнішній вигляд і приваблюють покупця.

Сьогодні ми розповімо, як приготувати смачну і корисну курагу власноруч у себе на кухні.

Абрикоси в’ялені а-ля курага

Абрикоси. Сироп: 1 кг цукру, 0,5 л води.

  • Абрикоси помити, видалити кісточки. Зварити сироп з цукру і води (вистачить на кілька кілограмів абрикосів). Абрикоси відварити у сиропі (класти стільки, щоб сироп покрив) 1–5 хв (чим твердіші, тим довше варити), залишити у сиропі на ніч або добу.
  • Далі вийняти по одному, викласти на решітку, щоб стік сироп. Сушити, виклавши одним шаром, у сушарці (спершу при 50 °С, а потім при 45 °С 10–15 год), або на сонці, накривши марлею (кілька днів), або у духовці, підставивши під решітку деко для скапування сиропу (увімкнути мінімальний можливий вогонь, 50–60 °С, через 1,5 год прочинити дверцята і сушити ще 3–6 год).
  • Зберігати у скляній банці з герметичною кришкою в холодильнику.
  • Сироп можна використовувати повторно, після останньої партії закрутити, а взимку готувати з нього компот.

Спробуйте також приготувати: 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook