Кухня Рецепти

Абрикоси в’ялені а-ля курага

Готова курага м’яка, але пружна, не липне до рук. Із 2,5 кг абрикосів виходить 0,5 кг кураги.

09.07.2018 17:40

Абрикоси в’ялені а-ля курага

Абрикоси. Сироп: 1 кг цукру, 0,5 л води.

  • Абрикоси помити, видалити кісточки. Зварити сироп з цукру і води (вистачить на кілька кілограмів абрикосів). Абрикоси відварити у сиропі (класти стільки, щоб сироп покрив) 1–5 хв (чим твердіші, тим довше варити), залишити у сиропі на ніч або добу.
  • Далі вийняти по одному, викласти на решітку, щоб стік сироп. Сушити, виклавши одним шаром, у сушарці (спершу при 50 °С, а потім при 45 °С 10–15 год), або на сонці, накривши марлею (кілька днів), або у духовці, підставивши під решітку деко для скапування сиропу (увімкнути мінімальний можливий вогонь, 50–60 °С, через 1,5 год прочинити дверцята і сушити ще 3–6 год).
  • Зберігати у скляній банці з герметичною кришкою в холодильнику.
  • Сироп можна використовувати повторно, після останньої партії закрутити, а взимку готувати з нього компот.