день зимового сонцестояння

Зимове сонцестояння – День сили: загадуйте бажання – і вони здійсняться

21 і 22 грудня – особливі дні. На ці дати припадають Дні Сили – зимове сонцестояння, коли найдовша ніч і найкоротший день. Кажуть, що саме у ці дні найкраще загадувати бажання!

День зимового сонцестояння – 22 грудня — не просто астрономічна подія. Це ще й два Дні Сили і Ніч Сили між ними. Правильно загадані бажання не просто отримують великий шанс здійснитися.

Зникнення нашого всесвіту – в найдовшу ніч

Як розповідає Ігор Мехеда, дослідник магічних традицій наших предків, з 21 на 22 грудня – унікальне свято, День Сили, який відзначають, без перебільшення, всі духовні вчення і всі народи землі, а саме – зимове сонцестояння. Це найдовша ніч і найкоротший день.

Якщо ми беремо давньослов’янські традиції, то цього дня відзначалося свято Новоліття. Вважалося, що весь всесвіт гине в ніч з 21 на 22 грудня. Гине старе Сонце, і далі боги створюють нове Сонце.

Тому люди допомагали богам створювати нове Сонце. Для цього запалювали 120 вогнів. Це могли бути 120 вогнищ, 120 масляних мисок з вогнями, свічки або тріски.

До речі, в слов’янських міфах говориться: якщо колись і станеться зникнення нашого всесвіту, то тільки в найдовшу ніч. Майя також не дарма чекали кінця світу саме цієї ночі, бо повір’я індіанців Мексики повністю збігаються з тими повір’ями, які і наші предки-слов’яни мали у себе в культурі.

Коли люди допомагали богам створити нове Сонце, вони вкладали і всі бажання, які повинні були бути виконані в новому всесвіті.

Тому головним ритуалом цієї ночі було запалення 120 вогнів і загадування бажань. Цією дією забезпечували виконання цих бажань на рік вперед.

Це точка, де часове поле всесвіту і часове поле людини стикаються, і тому всесвіт може подарувати людині подарунки. Це означає, що протягом наступного року можуть відбутися події зовсім несподівані. Наприклад, несподівано на людину зійде натхнення, вона напише цікаву книгу, ця книга буде видана, буде затребувана читачами і допоможе їм у розв’язанні життєвих питань. Або не планувала людина подорож, а їй запропонували поїздку в іншу країну. І так далі.

Вважається, що вселенське часове поле має періоди підйому і спаду, як синусоїда. І якщо певна подія починається на підйомі часової хвилі, вона приречена здійснитися. І ось якраз в ніч з 21 на 22 грудня і в ніч з 6 на 7 липня відбувається підйом хвилі всесвітнього часу, і тому всі думки, які закладені в цю ніч, обов’язково повинні здійснитися.

Як загадувати бажання у день зимового сонцестояння

  1. Необхідно за допомогою медитацій чи якихось вправ набрати енергію.
  2. Потім уявити картинку вже виконаного бажання. Наприклад, якщо будується будинок, то будинок вже побудований.
  3. Проявити сильну емоцію на цю картинку: «Дуже хочу!»
  4. Відпустити цю картинку у всесвіт і забути про неї.

У цю ніч загадували багато бажань, тобто цей процес повторювався багаторазово.

Психологи визначили, що підсвідомість людини може містити до 300 бажань, і таку кількість бажань можна відправити у всесвіт – починаючи від найграндіозніших і закінчуючи найменшими. Вважається, що, чим більше цієї ночі закладено, тим більше результатів проросте наступного року.

Однак сонцестояння відзначали не лише стародавні слов’яни і не лише цивілізації Північної Америки. Наприклад, в цю ж ніч скандинави і вікканці відзначають Новий рік, який називається Йоль. Так само, як і кельти. Це була новорічна ніч, яка також була пов’язана із запаленням вогнів, з початком нового циклу часу. І також загадували бажання.

У Стародавньому Римі в цей же час відзначалися свята сатурналії. Тобто шанувався бог Сатурн. Він відповідав за внутрішній стрижень, і сенс був такий: якщо людина створить в собі внутрішній стрижень, він виразиться в силі волі, і сила волі дозволить людині вирішити всі життєві обставини на свою користь.

До речі, в багатьох традиціях в ніч з 21 на 22 грудня прийнято не спати від заходу до сходу. Якщо ми переможемо бажання спати, якщо ми переможемо свою лінь, якщо ми переможемо страх у цю ніч, то значить, ми переможемо будь-які обставини протягом року. Наші внутрішні вороги будуть підкорені і спрямовані до зовнішнього світу для того, щоб реалізувати наші сподівання, наші прагнення і мрії і реалізувати на землі наш внутрішній потенціал.

Сенс свята такий: в цю ніч щось змінюється у всесвіті

І щоб ці зміни були на благо нам, нам необхідно пам’ятати про богів, загадувати бажання, запалювати вогні.

У цю ніч всесвіт зникає, а ближче до ранку 22 грудня він народжується знов. І тоді на сході сонця 22 грудня розпочинається радість, яка триває кілька днів. На цей же період радості припадає і Різдво. І це не випадково. Тому що абсолютно всі духовні вчення землі намагаються святкувати в дні, коли космос дає землі енергію. Тоді це свято має сенс ще й в тому, що люди насичуються енергією.

Тут є ще й важливі астрологічні і астрономічні події. 23 і 24 грудня, якщо провести лінію по небу між зіркою Сиріус і трьома зірками пояса Оріона, то лінія вкаже на схід сонця. Тому містерія зимового сонцестояння охоплює пояс Оріона, Сиріус і Солнце, що заново народжується.

Тому не випадково у всіх країнах Близького Сходу храми орієнтовані на 2 позиції: на схід Сонця в день зимового сонцестояння і на схід Сіріуса в ці ж дні. Тому всі давні святилища мають 2 доріжки до свого центру.

Це ключова дата, яка зазначена в храмах, щоб люди могли медитувати і загадувати бажання саме в цей день. Тому загадайте бажання на день зимового сонцестояння, і вони неодмінно здійсняться!

Авторка – Леся Іванченко

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook