2 липня – День святого Юди Тадея. До нього звертаються у складних ситуаціях

2 липня вшановують пам’ять святого Юди Тадея. Він був не тільки одним із 12 апостолів, але й кровним родичем Ісуса Христа. Віряни звертаються до святого в надії вирішити складні ситуації та вийти з важкого життєвого становища. 

Ким був Юда-Тадей за життя

Батьки його були набожними людьми й сміливо розповідали про Воскресіння Ісуса. Святий Тадей був одним з найвірніших учнів Христа й відзначився своїми чеснотами. Він ніколи не вихвалявся родинними зв’язками зі Спасителем, а просто вважав та називав себе його слугою.
За життя та проповідування християнської віри, Юда Тадей зазнав чимало переслідувань. Однак, він навернув на шлях істинний багато невіруючих, творив чудеса та закінчив життя мученицькою смертю. За літописами, його забили палками.
Тіло Тадея поховане у Римі в соборі святого Петра. До його образу з’їжджаються паломники з усього світу, щоб помолитися та попросити допомоги. Віряни звертаються до святого в надії вирішити складні ситуації та вийти з важкого життєвого становища. Щира молитва обов’язково отримає відповідь.
Святого Юду вважають опікуном знедолених. Він поспішає на порятунок до тих, хто потребує допомоги та знаходиться в розпачі. За довгі роки Юда Тадей допоміг не одній знедоленій душі.

Молитва у важких обставинах життя

З іменем Господа нашого Ісуса Христа в серці звертаю свою молитву до Тебе, Святий Апостоле, великомученику Юдо-Тадею, що був вірним учнем і послідовником Брата Твого і Учителя Ісуса Христа, ніс Його вчення, давав поміч людям у великій біді та скруті.
Ти прийняв мученицьку смерть від рук язичників, але ні думкою, ні словом, ні ділом не зрадив Свого Брата та Вчителя, і за то Тобі велика вдячність у людських серцях.
То ж поможи мені грішному(ній) вийти з моєї скрути, відверни біду від мене, а я за Твоє милосердя і ласку віддячу Тобі життям праведним, буду згадувати ім’я Твоє в молитвах.
Слава Твоя нехай перебуває у віках! Амінь

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook